Morotsbröd i långpanna
Idag blev det söndags soppa och till det testade jag på ett morotsbröd som jag hittade på en blogg ( undervarttak.blogspot.se) hon har många goda paleo recept som jag har tagit del av :)
Detta behöver du till ett bröd/12 rutor
4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk psyllium husk eller fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)
6 ägg
2 dl vatten
Lite olivolja eller kokosolja att smörja formen med
(Formen jag använde var 20 x 30 cm)
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och riv morötterna fint
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
- Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke
- Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
- Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen
- Låt degen svälla i 5 minuter
- Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja
- Klicka ner degen i formenTryck ut degen med hjälp av händerna
- "Picka" brödet med en gaffel
- Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan
- Ta ut brödet och låt det svalna något
- Skär brödet i rutor
- Låt brödet svalna på galler

Käka och njut !