lite chokladkladd
"ett snaskigt recept och lite för tidigt helggodis"
Det var en bitter vardagskväll, kallt och vinter, jag satt nersjunken i soffan och chokladsuget började pirra ända ut i fingertopparna, ett sånt pirr som man inte kan lugna på något annat sätt än att ge kroppen precis det den vill ha. för mig betyder det pirret oftast choklad, om munnen själv får välja.
Desperat tog jag mig ut till köket för att blanda ihop något ätbart. Det resulterade i lite varm mjölk med massa kakao i. skit äckligt. (förstår inte ens hur jag kunde tro att det skulle vara gott) jag slängde i lite havregryn men än var det inte i närheten av gott. tog en kik i skafferiet och där låg guldet. dadlar och kokos.
slängde i allt i en handmixer och körde. Sendan den kvällen är detta den mest ätna "efterrätten/godiset" i denna lägenheten, har gjort den massor med gånger men endast på måfå, så idag tog bestlutet att ta lite mått för att kunna dela med mig av detta här på bloggen.
Till skillnad från en ckoladkaka i affären vet du precis vad den innehåller och kan välja själv där efter.
För er som inte gillar dadlar så ska jag tillägga att det smakar inte alls dadlar, jag själv gillar inte dadlar som dem är men med lite kakao och kokos så går det finemang! vill du ha den kladdigare så häll i mer " kakao-mjölk-blanding" vill du ha den fastare så släng i mer kokos och havregryn.

Chokladkladdet
3 stora dadlar
3 msk mjölk
2 msk kakao
5 msk fiberhavregyn
4 msk kokosflingor
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna, mixa dem lite i en handmixer.
2. Värm mjölken ca 30 sek i micron och rör ner kakaon i den.
3. Häll ner mjölkblandningen i mixern och kör igång
4. Häll ner havregrynen och kokosen och blanda ihop antingen med mixern eller för hand.
Severas med kokosgrädde eller vanlig grädde och lite frysta bär.
Tänkte testa någon dag med lite smaksättning, ex kaffe, apelsin eller något annat gott, är det någon som testar så får ni gärna meddela vad ni tyckte.
Kanske ett alternativ till helgsnackset eller bara en festlig fika
Gott!