Glutenfritt Bröd
Svensk sommar o jag har kommit in i te och smörgåsträsket.
Denna period brukar infinna sig i olivias liv lite längre in på hösten, när löven börjar falla, då solen går ner tidigare och värmeljusen lyser för all sin kraft på fönsterbrädan, då brukar min smörgås-träsk-period komma, men i år var den tidig. men vad gör det ..
Jag bakade mig en liten limpa.
Bestämde mig för att testa ett glutenfritt bröd då jag har fått många önskemål om det.
Inte för krångligt, inte för kompakt , inte för geggigt, inte för många ingredienser ......
jani, ni är inte helt lätta att skriva recept till men det är kul att ni kommer med önskemål ;)
Du behöver:
6 dl bovetemjöl
3/4 dl bovetekross
3/4 dl krossade linfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpafrön
1,5dl grovt hackade mandlar
Ca 10 st torkade Aprikoser (eller annan frukt som rivet äpple, katrinplommon, blåbär, hjorton, oliver, soltorkade tomater)
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
Gör såhär :
Sätt ugnen på 175 C,
Blanda alla torra ingredienser.
Hacka/Mixa/ Riv frukten och rör i.
Tillsätt filen sist.
Smörj brödformen och häll i smeten
Garnera med lite frön och nötter ovanpå , för syns skull.
Grädda ca 1 timma längst ner i ugnen.
Vänd ut brödet och låt svalna lite innan du börjar skära i det.
Servera med en klick smör, ost, kiwi eller jordgubbar..
Jag är inte jätte förtjust i varm frukt, gjorde på aprikoser denna gången men nästa gång får det nog bli äpple eller varför inte rivna morötter man får testa sig fram :)

/ Olivia