En kladdig kladdkaka på paleolitiskt vis, ett måste i varenda ugn !
Snodde ett super gott kladdkake-recept av fyscoachen.
Hade inga höga krav eller förväntningar då mycket av det man gör blir torrt eller smakar inte alls lika gott som vanlig kladdkaka, och ska man äta kladdkaka kan det ju likaväl vara gott när man väl gör det, annars är det ingen idé. Jag äter hellre en god kladdkaka med massa socker än en äcklig men nyttig kladdkaka. Man är väl inte dum. Det ska vara gott att äta, det är regel nummer ett, regel nummer två är att man ska må bra av det man äter.
Men gott folk, då kan jag glädja er. Nu finns det ( och det är sant) en kladdkaka som både är enormt god och med betydligt bättre innehåll än en vanlig kladdkaka. Så nu finns det inga bortförklaringar längre, på med ugnen, fram med ingredienserna och bjud dina nära och kära på en naturlig och smakrik kladdkaka.
Här kommer det utlovade receptet på kladdkakan
Du behöver :
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao( ekologisk)
0,5 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
(Om så önskas: 30gr, 90% mörk choklad gärna ekologisk och gärna sötad med stevia. Dela i små bitar för att sendan trycka ner i smeten innan gräddning)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och kokos i matberedaren. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och äggen. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll i smeten och tryck i chokladbitarna, grädda i ugnen ca 8 min, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ in formen i kylskåpet minst 1 timma innan servering.
Servera t.ex. med kokosgrädde (eller vanlig grädde som jag hade förra helgen) och hallon.
Testa, och berätta gärna vad ni tycker !
