olivias grönsaksgryta
Hej på er, här kommer ett ihopasläng som jag blev riktigt nöjd med och som jag därför tänker dela med mig av.
Det går snabbt, lätt, och kan göras som en stor gryta och använda till fler luncher eller varför inte som tillbehör till kvällsmaten.

Du behöver:
Egentligen inget speciellt, ett ihopaplock av vad du har hemma.
Ett förslag från mig kommer här :
1 msk kokosolja
Ca 300g frysta grönsaker (wok) Gärna med broccoli, blomkål, morötter och annat gott.
En burk majs
1 morot
1/2 palsternacka
1/2 purjolök
en bit rödkål
1-2 vitlöksklyftor
kokosmjölk
timjan
chili
salt
peppar
paprikakrydda
Topping:
Pumpafrön
Solrosfrön
Riven kokos
Gör såhär:
1. Hacka moroten, purjolöken, palsternackan, vitlöken och rödkålen.
2. Smällt 1 msk kokosolja i en stor kastrull, gärna teflon eller gjutjärn
3.Häll i dem frysta grönsakerna, majsen, morot, purjolöken, vitlöksklyftorna och låt dem tina och brynas i pannan.
4.Slå över kokosmjölken och krydda efter smak och tycke, rödkålen kommer färga av sig lite, jag tyckte det blev en fin färg men tycker man inte det så kan man koka rödkålen bevid.
Låt kokosmjölken bli varm men låt den inte koka häftigt då blir den lätt lite grummlig.
5.Ta en torr stekpanna brevid och värm på lite pumpafrön, solrosfrön och riven kokos som du sedan toppar med och som blev grädden på moset, var försiktig bara så att dem inte bränner. .
Givetvis går hela denna maträtten varieras och man bör även lägga till någon form av proteinkälla, det kan vara allt från ett stekt ägg till fisk räkor eller kycklingfilé.
Det var allt från mig, är det någon som testar detta goda recept så får ni gärna lämna en liten kommentar! :)
Ha en fortsatt fin dag.