Musslor & vitvinssoppa

Olivias matbord / Permalink / 0
Det är inte ofta jag gör soppa men jag har bestämt mig för att nyttja hösten och ta vara på sopptiden, jag tycker ju egentligen att det är riktigt gott , det är bara det att soppa är inte det första jag tänker på när jag ska laga mat men idag fick jag en sån där höstig känsla och tänkte bjuda min älskade på musslor i vitvinssås (soppa) med en go brödbit till såklart :) 
 
 
2 port 
 
ca 500g blåmusslor
1 schalottenlök , fint hackad
3 vitlöksklyftor, fint hackade
2,5 dl vitt vin 
persilja
grovt malen svartpeppar
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche 
 
Om du köper musslor i nät så skölj dem noga först, jag körde på frysta musslor  idag.
Fräs löken i olja utan att det tar färg, någon minut .
Häll i vinet, persiljan , och peppar , låt det koka upp.
Tillsätt musslorna, har du frysta så lägger du i dem otinade och låter koka dem under lock ca 5 min .
Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig .
Häll ner grädden i vinet och låt det spåputtra (ej koka ) tills ca hälften av vätskan återstår. 
Rör i crème fraîchen och smaka av med salt och ev mer peppar lägg musslorna i två djupa tallrikar och häll över såsen och strö över lite persilja .
 
Servera med ett gott bröd ! 
 
~ olivia 
 
 

Liknande inlägg

Till top