Chokladbollar à la olivia
Eftersom att gottegris är mitt efternamn så har det länge varit en utmaning för mig att minska på sockerintaget och hitta bättre alternativ. Har testat allt möjligt men tycker det mesta är torrt och inte speciellt aptitretande.
Men förra veckan hände det , (kors i taket) jag hittade ett recept som skulle tillgodose mina smaklökar.
Socker , gluten och laktosfria och något nyttigare chokladbollar à la olivia :

ca 15 st
10 st urkärnande dadlar
1dl hackade nötter
1dl kokosflingor
3msk kokosolja
3msk kakao ekologisk
4msk kaffe
kan tänkas ha lite vaniljsocker för smakensskull men det behövs inte .
mixa alla ingredienser i en mixer , rulla som vanligt i kokosflingor eller kakao (riven mörk choklad för lite mer lyx) , ställs i frysen innan servering .
perfekta att ha liggandes i frysen och ätbara direkt när man plockat ut dem .
Serveras till kaffet eller en kopp te när sötsuget är som störst !
~olivia