Brödrutor med äpple och solrosfrön.
Tisdag , och bakdag. Idag valde jag att göra mitt personliga favoritbröd, gillar att slänga ihop bröd snabbt och enkelt utan massa gäsningar, dock får det stå lite längre i ugnen men det är det värt.

1 bröd
Du behöver:
5 dl siktat dinkelmjöl
1 rivet äpple
2 tsk bikarbonat
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 tsk salt
4 dl naturell yogurt
Gör såhär :
- Sätt ugnen på 200 c.
- Rör ihop alla ingredienser i en bunke
- Kä en form med bakplåtspapper (ca 20x30 cm ) går även i långpanna men då blir brödetlite tunnare och mer som ett knäckebröd.
- Bed ut degen i formen och grädda det till det gått fin färg och är igenomgräddat. ca 1 -1 1/2 timme.
- låt brödet svalna och skär det i fyrkanter.
Serververingsförslag; med smör och ägg eller kiwi och keso.
muuumma ! / olivia
Mums! Lät jättegott. Ska jag prova 😃