Laxburgare med guacamole, räkor och blomkålsmos.
Den perfekta fredagsmiddagen

naturlig , mättande, gott !
utan tillsatser och onödigt innehåll .
Laxburgare:
4 portioner
500 gr lax
1 ägg
1 tsk havssalt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja , dill och basilika
2 msk citronssaft
några räkor
färsk dill
1. Hacka laxen fint , lägg i en bunke, knäck ägget över och krydda.
2. Forma med fuktiga händer till bollar och tryck ut till en burgare .
3. Stek några minuter på varja sida .
4. Toppa med guacamole, räkor o dill.
Guacamole :
4 portioner
1 stor avakado
1/2 tomat
1-2 vitlöksklyftor
1tsk chilipulver
1 msk limesaft
1tsk spiskummin
havssalt
svartpeppar
Blomkålsmos:
4 portioner
1st blomkålshuvud
klick smör
salt
peppar
1. Koka blomkålen och mixa den med en klick smör till ett mos . Smaka av med salt och peppar !
Ser fantastiskt grannt ut PT-olivia :)